Suurimmat rakennusyritykset maailmassa

Suurimmat rakennusyritykset maailmassa

Suurimmat rakennusyritykset maailmassa

Vuonna 2018, 100 suurimmat rakennusyritykset ympäri maailmaa tekivät 1,1 biljoonan euron liikevaihdon, joka oli 6 prosenttia suurempi kuin viime vuoden uuden vuosikatsauksen mukaan “Global Powers of Construction (GpoC)”, Deloitte. 

Deloitte analysoi arvostelussaan globaalia rakennussektoria ja tutkii maailman parhaiden strategiaa ja suorituskykyä. Arvopaperimarkkinoillaan 100 suurimman rakennusyrityksen sijoituskohteena kiinalaiset yritykset pyrkivät yleensä tuloihin nähden. Muilla aasialaisilla yrityksillä, lähinnä Japanista ja Etelä-Koreasta sekä Yhdysvalloista, Yhdistyneistä Kansakunnista, Ranskasta ja Espanjasta tulevilla yrityksillä on myös merkittävä läsnäolo alan luokituksessa.

Kiinalaisten yritysten hallitseminen johtuu lähinnä sen koosta ja rakennusmarkkinoiden laajuudesta Kiinassa. Aasialaisten yhtiöiden kansainvälisten myyntien määrä on kuitenkin huomattavasti alhaisempi verrattuna muihin toimialoihin. Eurooppalaiset rakennusyritykset näyttävät olevan vahvimpia kansainvälisillä markkinoilla, sillä 10 parasta yritystä, jotka koskevat rakentamisen maailmanlaajuista myyntiä, sisältää 6 yritystä Euroopasta. Tarkemmin sanottuna, Delotte-katsauksessa mainitaan, että 28 30:sta huippuyhtiöistä kasvattivat kokonaistulojaan samalla kun 21 yritystä ovat näyttäneet kasvua pääomassaan. Perustuen niiden maantieteelliseen sijaintiin, suurimmat rakennusyritykset perustuvat Kiinaan, 40% sektorin kokonaistuloista. Eurooppa seuraa 27%:lla, Japani 14%:lla, Yhdysvallat 8%:lla ja Etelä-Korea 6%:lla.   

Markkina-arvon kehitys

30 parhaan yrityksen koko markkina-arvo vuoden 2017 loppuun mennessä nousi 391 miljardiin euroon, 3% suuremmaksi kuin vuonna 2016 ja 50% suuremmaksi kuin vuoden 2007 talouskriisin alkaessa. Huolimatta siitä, että koko markkina-arvo nousi vuonna 2017, kaikkien maantieteellisten sijaintien suorituskyky ei ollut sama. Kiinalaiset yritykset ovat näyttäneet 26%:n laskun markkina-arvoltaan, kun taas amerikkalaiset ja eurooppalaiset yritykset nousivat 25%:lla ja 24%:lla.

Portfolio-erottelu

Monet rakennusalalla toimivat yritykset yrittävät erottautua ja laajentaa palveluiden portfoliotaan, jonka tavoitteena on saavuttaa elinkelpoinen kehitys ja marginaalien nousu. Vuonna 2017, 30 parasta rakennusalan yritystä ovat näyttäneet 23%:lla kasvua niiden rakennustoiminnan tuloista. Kiinteistöliiketoiminta sekä teollisuuspalvelut olivat yleisimpiä rakennusyritysten eriyttämispalveluita.  

Kansainvälistyminen

5 maanosan huippurakennusyritykset jatkuvasti etsivät mahdollisuuksia kehitykselle ja kasvulle ulkomaille. Vuonna 2017, 20 sektorin yritykset ovat näyttäneet liikevaihdon kasvaneen 23%:lla paikallisten markkinoiden ulkopuolella. Vaikka kansainvälisen kehityksen strategiat esittävät ylimääräisiä riskejä, jotka tietyissä olosuhteissa voivat vaikuttaa rakennusyritysten marginaalien kehitykseen negatiivisesti.

Suurimmat rakennusyritykset maailmassa

Maailmassa on monia rakennusyrityksiä. Esitämme sinulle suurimpia niistä:

  • TechnipFMC: Heidän toimistonsa sijaitsee Lontoossa, mutta heidän operaationsa ovat maailmanlaajuisia. Tarkemmin, he ovat ottaneet tehtäviä Afrikassa, Euroopassa ja Lähi-Idässä, mainiten vain muutamia. Sillä on suunnilleen 44 000 työntekijää ja sen tulot tavoittavat noin 13 miljardin dollarin. Sen ilo ja ylpeys on niiden vedyntuotantoyksikkö Intiassa, projekti joka on yrityksen asiantuntemuksen sisäpuolella.
  • Skanska: Sen tukikohta on Ruotsissa, josta sen emoyhtiö myös löydetään. Mutta sillä on myös monia alaisyhtiöitä ympäri maailman, joka tekee siitä yhden suurimmista rakennusyrityksistä. Se erikoistuu rakenteisiin kuten siltoihin, kouluihin ja taloihin sekä muihin yleisiin rakennusprojekteihin. Heidän ilonsa ja ja ylpeytensä on projekti La Guardian lentokentän Terminaali B:n saneeraus. Sillä on suunnilleen 43 000 työntekijää ja sen tulot tavoittavat 18 miljardin dollarin.
  • Bechtel: Toisin kuin muut yritykset luettelossa, Bechtel sijaitsee Yhdysvalloissa, mutta sen liiketoiminta leviää koko maailmaan. Se työllistää yli 50 000 työntekijää ja hankkii noin 32 miljardia dollaria vuosittain. Yksi niiden suurimmista käynnissä olevista projekteista on Dullesin maanalainen kisko -projekti, projekti joka erikoistuu infrastruktuuriin. Yhdysvaltojen lisäksi he työskentelevät yleensä Afrikassa ja Euroopassa.

Maailmassa on monia muita rakennusyrityksiä, yhtä suuria tai suurempia. Rakennusala on todella ratkaisevaa ja pelaa suuren roolin maan taloudessa. Ei ole ihme, että kun maa kohtaa talouskriisiä, ensimmäinen kärsivä ala on rakennusala ja kun kriisi ohitetaan, ensimmäinen nouseva ala on rakennusala.

© 2021 Korjausrakentaminen