Parhaat rakentamispelit tietokoneelle

Rakennuspeli

Parhaat rakentamispelit tietokoneelle

Parhaat kaupunkien rakentamispelit ovat kuin kurkistusikkunoita toiseen maailmaan, jossa sinä olet pormestari/diktaattori/virtamies/kuningas omassa pienessä metropolissasi, eikä kenelläkään muulla ole nokan koputtamista asioissasi. Tämä genre käsittelee kehitystä, mikrojohtamista ja jännitettä urbaanin kasvun ja urbaanin terveyden välillä, jonka me niin usein näemme heijastuvan omissa moderneissa elämissämme. Nämä pelit tarjoavat myös runsaasti hupia, vaikkakin niissä esitelläänkin eräitä monimutkaisimmista ja mekaanisimmista pelimoottoreista, joita interaktiivinen viihde voi tarjota.

Jos olet innostunut urbaanista kaupunkisuunnittelusta, tarjolla on runsaasti erilaisia pelejä, joissa voit rakentaa kaikkea aina normaaleista kaupungeista avaruudessa oleviin siirtokuntiin. Tässä jutussa käydään läpi joitain parhaista kaupunkien rakentamispeleistä, ja niitä julkaistaan koko ajan enemmän ja enemmän uusia. Kaupungin rakentaminen ja ylläpitäminen ei ole helppoa, mutta sen yrittäminen voi olla äärimmäisen hauskaa. Joten pyyhkäise pölyt rakennuspiirustuksistasi ja laita kypärä päähäsi, niin voit hypätä parhaiden rakennuspelien pariin.

Urbaania kaupunkisuunnittelua

Cities: Skylines kutsuu kaikkia innokkaita tulevaisuuden pormestareita. PC:lle, Xbox Onelle, PS4:lle sekä Nintendo Switchille saatavilla oleva peli haluaa sinun rakentavan seuraavan toimivan kaupungin. Kaupungin uutena pormestarina sinun tehtävänäsi on rakentaa kaupunki alusta loppuun ja hallinnoida kaikkia puolia sen realistisesta taloudesta, tieverkostosta ja terveydenhuollosta lähtien. Yhtä lailla hauska kuin myös haastava Skylines tarjoaa niin paljon syvyyttä ja yksityiskohtia, että kaikkien osa-alueiden hallinnoiminen osoittautuu melkoiseksi tasapainotteluksi, mutta kun saat kaiken haltuusi, koet itsesi erinomaisen asiantuntevaksi johtajaksi.

Xbox One

Harva asia vetää vertoja sille, kun voit muuntaa tyhjät vihreät niityt kukoistavaksi suurkaupungiksi, jota jokainen asukas haluaa kutsua kodikseen. Vastassasi on koettelemuksia, kuten luonnonkatastrofeja, saasteita, vuorokausien kierto, liikenneonnettomuuksia ja melko lailla kaikkea muuta, mitä kuvitella saattaa, joten osaamistasi testataan monella eri tavalla. Tarjolla on myös runsain mitoin ladattavaa sisältöä, joiden avulla voit nostaa kaupunginrakennusseikkailusi uusiin korkeuksiin ottamalla käyttöön uusia liikennejärjestelmiä, vaihtoehtoisia tyylejä, uusia säätiloja ja paljon muuta. Kaupungin vilinä ja meni pitää sinut taatusti kiireisenä.

Kokonaisten kaupunkien infrastruktuurien rakentaminen ja talouden suunnitteleminen on mukaansatempaavaa puuhaa. Aiemmin olin ollut pelannut tämän genren peleistä lähinnä vain ikivanhaa SimCity-sarjaa, kun taas tutumpaa minulle on ollut EA Sportsin NHL-pelisarjat, erilaiset kännykällä pelattavat älypelit, nettipelaaminen PokerStars Casinolla ja muut tietokone- ja konsolipelit, joita olen voinut pelata pari tuntia ja heittää peliohjaimen taas sivuun muutamaksi viikoksi. Mutta kaupunkien rakentamien olikin koukuttavampaa!

Avaruusseikkailuja

Avaruus, viimeinen rajaseutu. Mars on aina ollut ykköskohde, kun koetetaan kuvitella, minne perustaisimme seuraavan kotimme, jos luoja paratkoon Maa kohtaisi lopullisen kohtalonsa liian aikaisin. Mutta tämä hankala maailma ei ole tarkalleen ottaen ihmisystävällinen. Ilman happea ja kylmän ilmaston sekä karujen maisemien vuoksi asettuminen Marsiin ja sen kutsuminen kodiksi asettaa omat ainutlaatuiset haasteensa. Ja tämä on juuri se mitä sinun täytyy yrittää saada aikaiseksi Surviving Mars -pelissä.

Kun asetut asumaan pölyiselle punaiselle planeetalle, työskentelet toimivan siirtokunnan rakentamiseksi, ja jos nimi ei vielä paljastanut sitä sinulle – sen hengissä pitämiseksi. Tutkimalla vieraan planeetan tuntemattomia maastoja droneilla ja käyttämällä aikaa tutkimukseen ja kehitystyöhön voit parantaa mahdollisuuksiasi selvitä vaikeassa ympäristössä. Jokaisella kolonistilla on lisäksi ainutlaatuinen persoonallisuutensa kaikkine vahvuuksineen ja heikkouksineen, mitkä voivat joko lisätä ongelmiasi tai helpottaa niitä. Kupujen retrofuturistinen tunnelma tekee Marsista tyylikkäämmän kuin koskaan aiemmin, ja tarkalla suunnittelulla voit luoda toimivan siirtokunnan, joka jatkaa levittäytymistään vieraaseen maailmaan.

Avaruuteen sinut vie myös Aven Colony, joka on saatavilla PC:lle sekä Xbox One- ja PS4-konsolelle. Sanotaan, että koti on siellä, minne sen rakennat, ja tässä pelissä sattuu olemaan niin, että kotisi on nyt ulkoavaruuden vieraassa maailmassa. Jos ajattelit, että uuteen taloon tai uuteen maahan muuttaminen on hankalaa, kuvittele muuttavasi toiselle planeetalle. Aven Colony on kaupunginrakennuspeli, joka sijoittuu avaruuteen ja jossa koetat asuttaa vieraan planeetan tarkoituksenasi sopeutua asumaan ja laajentaa asumisaluettasi.

Mutta kaikki planeetat eivät tietenkään ole samanlaisia kuin Maa. Vieras maailma, josta löydät itsesi, ei sisällä paljoa happea ja villit sähkömyrskyt täyttävät taivaat samalla kun planeetan pinnan aukoista työntyy ulos myrkyllisiä kaasuja. Ei kuulosta kovinkaan kotoisalta, vai mitä? Mutta juuri tässä onkin pelin haaste. Planeetan pinnalla on siellä täällä joukko erilaisia biomeja, joita voit tutkia ja joihin voit rakentaa asutusta. Osa niistä on asumiskelpoisempia kuin muut.

Esimerkiksi vesialueet tarjoavat vankan vesilähteen siirtokunnallesi, kun taas aavikot eivät tarjoa paljoa mitään. Aloitat siirtokunnan kuvernöörinä ja samalla kun hallinnoit asutuksesi hyvinvointia ja kehitystä, voit lopulta nousta arvoasteikossa aina presidentiksi asti. Runsaasti piilotettuja salaisuuksia ja paljon tilaa tutkia outoa uutta maailmaa takaavat, että pelissä on paljon tehtävää ja nähtävää, kun rakennat kotoisaa siirtokuntaa kansallesi.

Avaruusseikkailuja

Kevyempää robottitoimintaa

Jos etsit rentouttavaa kokemusta, joka sisältää myös söpöyttä, PC:lle saatavilla oleva The Colonist on rentoon tahtiin etenevä kaupunginrakennuspeli ihastuttavilla pienillä robottiasukkailla. Sinä olet vastuussa ja kontrolloit joukkoa robotteja, jotka ovat paenneet Maasta etsiessään uutta kotia galaksista. Pienet Wall-E-tyyppiset robottiystäväsi unelmoivat kaikki samasta asiasta – ihmisyydestä. Koska ne ovat robotteja, se ei ole kuitenkaan täysin mahdollinen unelma, mutta sinä voit luoda siirtokunnan, joka muistuttaa ihmisasutusta ja hoitaa heitä kuin he olisivat oikeita ihmisiä.

Ihastuttavaa. Settlers- ja Anno-pelisarjoista innoituksensa saavassa pelissä sinun täytyy kerätä resursseja, rakentaa maatiloja, etsiä uusia teknologioita, kehittyä erilaisten aikojen läpi ja tutkia salaperäistä maailmaa, jonne olette asettuneet asumaan. Siirtokunnan rakentaminen vaatii hieman strategiaa, mutta pelin rauhallinen tahti ja uhkien puuttuminen tarjoavat palkitsevan ja rennon tavan kuluttaa aikaa.

© 2021 Korjausrakentaminen